marți, 24 februarie 2015

Ce se poate face in cazul in care display-ul de la laptop este intunecat sau negru

De-a lungul timpului, ecranul LCD de la laptop se poate degrada ca si performanta, oferind imagini intunecate, afisate in nuante de culori inchise. Din fericire, problemele de afisare ca aceasta pot fi rezolvate prin repararea sau inlocuirea placii invertoare sau a lampii fluorescente cu catod (CCFL), variante care sunt mult mai ieftine decat inlocuirea intregului display.

Imaginea inchisa la culoare este cauzata de multe ori de un invertor defect sau deteriorat, deoarece nu mai este in masura sa furnizeze suficienta putere pentru lampa de iluminare din spate, iar ecranul devine intunecat de fiecare data cand fundalul isi pierdere puterea. In unele cazuri, in care exista si o palpaire, aceasta poate fi cauzata de o conexiune proasta intre inventor si lampa care lumineaza fundalul.

Rezolvarea problemei in care palpaie ecranul se face prin diagnosticarea corecta a problemei si inlocuirea piesei defecte la un service laptop. Puteti diagnostica problema prin conectarea laptopului la un monitor extern, care poate fi, de exemplu, un proiector. In cazul in care acesta porneste si functioneaza in mod corect, unitatea hard disk este buna, iar problema este la ecran. De asemenea se elimina si posibilitatea ca defectul sa vina de la placa video sau placa de baza (inclusiv defect provocat de cipul de pe placa de baza, atunci cand acesta este incorporat). Pentru inlocuirea piesei defecte, cel mai indicat este sa mergeti la un service de reparatii laptopuri.

In cazul in care problema este mai grava, iar ecranul necesita inlocuire, aceasta operatiune poate fi facuta chiar de dumneavoastra si ar trebui sa dureze aproximativ 30 de minute sau chiar mai putin (in functie de cat de priceput sunteti) si aveti nevoie de urmatoarele scule: o surubelnita mica si un cutit sau un alt obiect ascutit.
Inainte de toate este siguranta, iar aceasta se face prin deconectarea alimentarii si scoaterea bateriei. Dupa aceea, desfaceti suruburile si scoateti rama de plastic din jurul ecranului. Indepartati cu ajutorul cutitului toate suruburile si capacele din plastic de pe lateralul ecranului. Dispunerea si numarul acestora depind de modelul laptopului. Aveti grija sa le puneti intr-un loc sigur pentru a nu le pierde. Dupa ce reusiti sa scoateti panoul frontal, veti constata ca ecranul propriu-zis este tinut de patru cleme metalice sau din plastic, in fiecare colt cate una.

Asezati un prosop de hartie sau o bucata de panza moale pe tastatura ca sa il protejati si desfaceti prima data suruburile de jos si apoi pe cele de sus si aveti grija sa nu deteriorati cablul de date. Indepartati cablul video, dar aveti grija sa tineti degetul mare astfel incat sa sprijiniti banda in timp ce o scoateti. In continuare scoateti invertorul, iar daca acest lucru nu se poate face cu usurinta, folositi o surubelnita. Odata terminata si aceasta activitate, indepartati ecranul deteriorat si instalati ecranul nou, urmand in ordine inversa pasii care au avut loc pentru demontarea ecranului vechi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu