vineri, 24 aprilie 2015

Standardele nationale de predare a limbii engleze

Pe masura ce profesorul isi scrie planurile pentru lectii, va trebui sa tina cont si de standardele pentru zona de subiect. Standardele sunt create pentru a se asigura ca elevilor le sunt predate aceleasi informatii de baza intr-un anumit subiect indiferent de clasa sau zona in care invata. In timp ce acest concept ar putea parea simplu privit ca atare, poate fi, de fapt, mult mai complicat pentru profesorul clasei individuale.
Standarde de stat
Fiecare stat elaboreaza propriile standarde in conformitate cu propriul sistem de predare a limbii engleze. Acest lucru creeaza un sistem prin care o zecime, elevi dintr-o clasa care se muta din Texas in Florida, se intalnesc la jumatatea drumului in timpul anului scolar, fara a se confrunta cu o programa sau standarde diferite care trebuie urmate. Situatia este complicata de schimbarile periodice care apar in aceste standarde. Atunci cand o anumita zona de curriculum se intruneste pentru a schimba standardele, cadrele didactice le preiau si le predau mai departe unui nou grup de standarde din acel moment. Acest lucru poate cauza probleme atunci cand apar schimbari drastice si profesorii inca utilizeaza manuale bazate pe standarde mai vechi. Totusi, de ce aceasta situatie exista? Raspunsul se afla in flexibilitatea si dorinta de conducere locala. Statele sunt in masura sa determine ce este important pentru cetatenii lor si sa se concentreze pe un curriculum corespunzator.
Standarde nationale
Nu exista standarde nationale oficiale pe care profesorii si scolile ar trebui sa le urmeze. Mai mult, o simpla cautare pe internet va dezvalui ca, chiar si intr-o zona cu un singur subiect exista de multe ori o serie de standarde nationale disponibile create de mai multe organizatii. Prin urmare, tendinta de astazi pentru standardele nationale este de a spori informarile utilizarii actuale a standardelor de stat. Acestea fiind spuse, acceptarea standardelor comune de baza indica un viitor in care tot mai multe state si scoli intra sub umbrela standardelor nationale. Vor exista vreodata standarde nationale mandatate cum au english-institution.com? In acest moment, pare indoielnic. Sustinatorii acestui curent sustin standardizarea unui curriculum pentru intreaga natiune. Cu toate acestea, dorinta de comanda locala este una dintre convingerile fundamentale ale Statelor Unite ale Americii. Iar accentuarea dorintelor personale ar fi practic imposibil de imbinat cu standardele nationale.

Cum poti sa te implici? La nivel individual, doar invatand normele interne ale statului de drept pentru a fi la curent cu ceea ce este actual in domeniul tau de activitate. Poti, de asemenea, sa aderi catre orice organizatii de profil, cum ar fi Consiliul National pentru profesori de limba engleza. Acest lucru va permite sa fiti la curent cu modificarile standardelor nationale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu